Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2011 16:55 - Част от кой свят е България ?
Автор: kpandjarova Категория: Политика   
Прочетен: 5457 Коментари: 11 Гласове:
14

Последна промяна: 09.12.2011 16:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БЪЛГАРИЯ - ЧАСТ ОТ ЕС ИЛИ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ? Сряда, 7 Декември 2011г. Автор: Илиан Тодоров Вхватката на 22-годишното брутално разграбване на държавата, лъгани, ограбвани, робуващи, потъпквани, страдащи и гладуващи, опиянени от съня на измамата и популизма... Същият летаргичен сън, в който ни се обещаваше едно по-добро и достойно бъдеще след присъединяването ни към Евросъюза. ЕС бе морковът, българинът - магарето. Сънят си има своя край. Надеждите бяха разбити, обещанията се изпариха, вярата ни бе погребана без почести.
Същите тези "политици", угоявали се на държавната софра в продължение на 22 години, сега ни налагат поредната измама за това как ни хвалят от САЩ и Европа. Колко добре сме се справяли, как са ни "размразили" еврофондовете. Дават ни за пример бедстващите и фалирали гърци с пенсии в размер на 2000 евро. ГЕРБ ни строи магистрали, членове сме на ЕС и НАТО, хвалят ни, това е достатъчно. Да, българинът е най-беден в ЕС, но някой надявал ли се е, че ще живее по-добре от средностатистическия германец, французин, италианец и т.н.?
Същите тези политически паразити обаче забравят да ни разкажат как живеят хората извън рамките на ЕС. Никой няма интерес да направи съпоставка на стандарта ни на живот с този в държавите от Третия свят, просто защото кулата на илюзиите ще се срути със страшен трясък. Всичките лъжи ще бъдат изобличени, а лъжците посочени с пръст. Некадърниците и крадците наказани с вот от народа, а защо не дори и с революция.
Към настоящата дата минималната работна заплата в България се равнява на 138,46 евро. Ирак, който бе изравнен със земята от "демократичните" бомби на САЩ и все още е арена на военни действия и всекидневни терористични удари, може да се похвали с минимална работна заплата в размер на 146,91 евро. Манипулаторите на народна хранилка биха обяснили този факт с наличието на петрол в близкоизточната страна, но не биха могли да обяснят как в Ливан, където петрол няма, минималната работна заплата е 247,02 евро. В Босна и Херцеговина, която не е член на ЕС и скоро няма да бъде, минималната работна заплата е в размер на 164,09 евро. В Папуа Нова Гвинея, която е изключително слаборазвита страна и разчита основно на земеделието, където са заети приблизително 72 % от трудоспособните на острова, минималната работна месечна заплата възлиза на 141,70 евро. "Икономическият гигант" остров Вануату се радва на минимална заплата в размер на 213,70 евро. Трябва да се отбележи, че 80 % от населението на острова е заето в селскостопанския сектор, а Вануату не е офшорна зона. Тринидад и Тобаго - 176,88 евро, Сейнт Винсент и Гренадини 151,02 евро, Сейнт Китс и Невис - 387,20 евро, Антигуа и Барбуда - 337,92 евро. При цялото ми уважение към тези страни се оказва, че папуасите получават по-високи заплати от българския роб.
Гражданите на Перу и Еквадор, които са в списъка на държавите от Третия свят, получават по-високи заплати от българските трудещи се, съответно 178,04 евро в Еквадор и 151, 42 евро в Перу. Всъщност минималните работни заплати в държави от Третия свят са по-високи от тези в една държава - член на ЕС и НАТО. Оказва се, че българинът е експлоатиран от бизнеса (олигарсите) в по-голяма степен...
Веднага възниква въпросът за цените на хранителните продукти и комуналните разходи в горепосочените държави спрямо България. Към 2011г. потребителските цени в Перу са 10,34 % по-ниски от тези в България, а като цяло покупателната способност на средностатистическия перуанец е с 22,36 % по-висока от тази на българина. Ако за ток, газ, вода и смет българинът харчи средно 140 лв. на месец, то за същите киловати ток, куб. м газ и вода и изхвърлена смет перуанецът харчи 73 лв. или почти наполовина. Еквадорецът, който взема цели 40 евро повече на месец, купува литър мляко за 0,61 евро, а българинът - за 0,92 евро. Ако цената на билета за градския транспорт в европейска България е 0,50 евро, то за жителя на Еквадор този билет струва 0,20 евро и т. н.
Ние дори не влизаме в критериите за държава от Третия свят, защото и там населението живее по-добре от нас. Покупателната способност в Тунис, чийто народ се вдигна на бунт поради лошите условия на живот, беше с 11,93 % повече от тази в България! Покупателната способност на населението в Босна и Херцеговина е с 35,56 % е по-висока от тази в България! Покупателната способност в Чили е с 44,44% по-висока от тази в България! Жителите на Ел Салвадор имат 10,36% по-висока покупателна способност от българските граждани! Гражданите на Хондурас имат 82,61 % по-висока покупателна способност спрямо българите! Иранецът - "враг на човечеството" според САЩ, има 39,75% по-висока покупателна способност от българина! Йорданецът, който обитава пустинята и държавата му е една от най-бедните в Близкия изток, притежава 13,67% по-висока покупателна способност от нас! Без да е член на ЕС и НАТО, "македонецът" има 6,92% по-висока покупателна способност от българина! Боливиецът има 75,03% по-висока покупателна способност от българина! В Доминиканската република покупателната способност на местните жители е с 46,84% по-висока от тази на българите! В Малави (държава от южна Африка) е с цели 82,51% по-висока, в Мексико - 79,28% по-висока, в Пуерто Рико - 147,08%  по-висока и т.н.
Стига с празни обещания, илюзии и лъжи. Стига с популизъм и манипулиране. Стига с медийна тъмнина и насочване на проблемите в други посоки. Стига с чуждопоклонничество и потупване по рамото. Стига с търпението.
Нека погледнем реалността, която ни заобикаля. Нека се събудим! Ние не сме най-бедните само в ЕС. Ние сме една от най-бедните нации в света. Ние сме по-бедни от хората в повечето държави от Третия свят! Магистралите няма да ни направят по-богати. Кой е виновен за това? 22 години управление от СДС, БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ. Всички те ви докараха до това унизително положение. Положение, в което живеете по-бедно от най-бедните. Работите за жълтите стотинки на олигарсите и се покланяте на едни и същи лъжци. Същите олигарси, които заграбиха държавното богатство - вашето богатство. Същите лъжци, които ви лъгаха 22 години, лъгаха и крадоха. Същите тези, които ви създаваха илюзии в продължение на 22 години и продължават да ви създават такива. Празни обещания, без реални действия. Кажете стига, или бъдете роби! Кажете стига, или живейте по-зле от хората в Третия свят! Кажете стига, както го направиха хората от Северна Африка и Близкия изток. Кажете стига, и се борете за един по-добър живот. Стига празни обещания, стига лъжи! СТИГА !!!

Препечатано от вестник Атака.
http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215976&cat=7

П.П .  Преди пет месеца се завърнах в България с твърдото намерение повече никога да не я напускам. Заживях с ентусиазма да положа последни усилия  и ,макар  и трудно и бедно, да посветя остатъка от силите си на България.Преди половин час си направих резервация на билет за Атина.Връщам се там,защото "мизерната" и "загиваща" Гърция е готова отново да ме приюти и да ми помогне да оцелея.Тук ,у нас,на петия месец ,в пълна самоизолация от света,с къртовски труд да се приспособя отново в родината усетих как системата отново ме засмука и се опитва да ме смели. Мен,педагода,посветил най-хубавите си години на България,владеещ 5 чужди езика-тук непотребен и излишен,там,навън уважаван и ценен.Няма  тук работа за такива като мен,хиляди пречки за нови инициативи,скъпотия и тотално безпаричие....страх,натиск...Коя си ти да задаваш въпроси? На нас са ни нужни пос;ушковци,които да не ни мътят водата.Отчаяние на хората, духовна и физическа самота....смрад на блато и леш отвсякъде.Опитите ми да се държа на повърхността  и да се боря се оказват все по-трудни.Сама съм,няма куражлии,няма желание за обединяване на усилията.Гласът ми е  глас в пустиня.Грешката е моя,че надцених ситуацията.Подведох се по пропагандата ,че България най-сетне се превръща в остров на стабилността и напредъка.Така поне звучат рекламите в чужбина.Докато лично не се убедих в обратното.Не ме съдете,че избирам отново чужбината.Имам още 4 дни тук.Дайте ми поне едно единствено основание  за да не тръгна.Дори и само една мизерна заплата,колкото и да си плащам сметите,бих зарязала 600-800 евро там за минимума тук за да оцелея  сита и стоплена.А като си помисля колкобългари още познавам със същите нагласи като мен,но в чужбина...Приятели, да си протегнем ръце, да влеем сили един на друг,да се превърнем в сила  и да ги пометем.Всички онези,които ни лъгаха толкова години, лъжат  ни най-безсрамно и сега и в буквалния смисъл ни убиват-не само нас,но и нашите деца и родители.Търся ви, хора,събудени и решени за промяна,каквото и да означава тази дума.Стига! НЯМА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ! НЯМААААА...



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Обичам БЪЛГАРИЯ, но дали тя ни обича?
09.12.2011 17:10
Обичам БЪЛГАРИЯ, но дали тя ни обича?
http://wp.me/p1DYkX-JV

„Българите са неспособни да създадат работеща държава“ & „Bulgarians are unable to create a functioning state“
http://wp.me/p1DYkX-Hj

Българи, стига сме говорили само лошо за себе си!
http://wp.me/p1DYkX-KH
цитирай
2. mt46 - Поздрав
09.12.2011 17:16
за позицията!...
цитирай
3. bven - България, българи и комунисти не са еквивалентни!
09.12.2011 23:15
За съжаление в коментарите често се приравняват, което е вредно за всяка една от страните. Редно е всеки да се определи към коя формулировка принадлежи и да направи всичко възможно за доброто на страната , в която живее.
цитирай
4. kpandjarova - Не знам кое точно имате предвид. Аз ...
10.12.2011 14:27
Не знам кое точно имате предвид.Аз лично в постфактум,там съм изразила моето становища,никъде не правя аналогии и не смесвам нещата.Основната цел на публикацията и статията по-горе бе да се види къде по доходи са страните от третия свят,къде сме ние и защо българите не се завръщат.Аз се завърнах и...отново съм на прага да бъда смляна от системата.А трябва ли?Аз избирам живота,не живуркането и вегетирането.
цитирай
5. dedenze - Съгласен съм с обективния анализ и оценка !
10.12.2011 16:22
Но...., първо трябва много бързо да формулираме кой е спасителният последен път и възможност за България, а той е пряка демокрация, мажоритарни избори по местоживеене и забрана на партиите да издигат партиини кандитати за каквото и да било ! Промяна на Конституцията чрез референдум !
Всичко останало, са приказки от 1001 нощ за добрата партия - такава няма!
цитирай
6. kpandjarova - Но. . . ., първо трябва много бързо да ...
10.12.2011 19:07
dedenze написа:
Но...., първо трябва много бързо да формулираме кой е спасителният последен път и възможност за България, а той е пряка демокрация, мажоритарни избори по местоживеене и забрана на партиите да издигат партиини кандитати за каквото и да било ! Промяна на Конституцията чрез референдум !
Всичко останало, са приказки от 1001 нощ за добрата партия - такава няма!

Такава е и моята позиция,но вече десетилетия размахвам този флаг и няма кой да го забележи.Тези демократични промени няма как да се случат у нас.Няма как една система да се самоунищожи.Тя затова е толкова убийствена и хищна ,именно защото цялото законодателство е минирано така,че да не могат по демократичен начин да се правят промени .Ако те се направят,то това би могло да стане след много мощен обществен натиск,разбирай революция,бунтове,протести...Разпускане на парламента,озаптяване на президента(той е главнокомандващ въоръжените сили),назначаване на временно правителство ,което:1.Да подготви почвата за провеждане на всички промени,които споменавате по-горе( конституция,закони за лустрация на досегашните партии,референдуми по най-важните теми-напр.Да остане ли България член на ЕС,каква демокрация иска българинът и т.н) 2.Да насрочи и проведе демократични избори ,но вече по новите правила.Не съм много ясна в момента,трябва прецизен поглед на последователността на действията,но едно е ясно:БЕЗ НАРОДА НЯМА СТАНЕ!Нашият най-голям враг в момента е мълчанието и страхът.Страхът ни лишава и от лидери,и от идеи ,и от алтернатива..Главната роля ще бъде негова.
цитирай
7. dedenze - Има как, по- младите имат думата
10.12.2011 22:14
Дано скоро, създадат граждански сдружения, съберат нужните подписи за референдум, останалите ще ги подкрепим с верен и безвъзмезден труд!
цитирай
8. vahisht - Предполагам, че точно това беше пътя на ...
10.12.2011 22:36
на съзряване на нашето общество, на нашата нация......тя трябваше да извърви пътя на разочарованието, лъжата и пълната политическа демагогия...да ги опознае до болка и след което да поеме към онази демокрация за която мечтаехме преди 22 години.Възраждане е възможно само когато си на границата на ....умиране. По всичко личи , че този момент наближава, друг е въпроса как ще го използваме....Аз дълбоко вярвам, че един ден нашия трудолюбив и способен във всяко едно отношетие Народ, ще поеме верния път към добруване и просперитет и нашата държава ще отвори страницата на своя нов "Златен Век".
Вярвам дълбоко и се моля това да стане!

kpandjarova написа:
Не знам кое точно имате предвид.Аз лично в постфактум,там съм изразила моето становища,никъде не правя аналогии и не смесвам нещата.Основната цел на публикацията и статията по-горе бе да се види къде по доходи са страните от третия свят,къде сме ние и защо българите не се завръщат.Аз се завърнах и...отново съм на прага да бъда смляна от системата.А трябва ли?Аз избирам живота,не живуркането и вегетирането.

Поздрави за позицията и публикацията!!!
цитирай
9. анонимен - Илиан Тодоров
18.12.2011 22:36
Благодаря, че дадохте гласност на моята статия.
цитирай
10. kpandjarova - Г-н Тодоров, статии като вашата ...
25.01.2012 12:55
Г-н Тодоров,статии като вашата трябва да се разпространяват системно и последователно от всички,на които идеята за една щастлива България с добруващ народ не е чужда.Пожелавам ви да запазите тази сетивност и да я претворявате във всеки един миг от живота си окато,дай боже,народът ни не само се събуди и узрее,но и да поеме съдбата си в ръце.А дотогава,нека всичкиние да смазваме тъгата си от гледката ,да правим каквото можем и...дасе надяваме чудото да стане.
цитирай
11. анонимен - ЗА СМЯХ СМЕ НО ТОВА ЗАСЛУЖАВАМЕ КАТО ПОКОРЕН И НАГЪЗАН НАРОД!
02.09.2012 16:18
БРУТНИ МРЗ В "ФАЛИРАЛА" ГЪРЦИЯ ЗА НЕКВАЛИФИЦИРАН И НЕГРАМОТЕН РАБОТНИК. Стажът се брой от първия работен ден регистриран вържу осигурителната книжка на работника(300 енсима=1 година) както и семейното положение(ЖЕНЕН-НЕЖЕНЕН).

586,08 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН БЕЗ СТАЖ
СРЕДНО 683 ЕВРО/МЕСЕЧНО

634,91 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН С 1 ТРИЛЕТИЕ СТАЖ
СРЕДНО 740,7 ЕВРО/МЕСЕЧНО

692,63 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН С 2 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
СРЕДНО 8О8,06 ЕВРО/МЕСЕЧНО

750,35 Х 14 ЗАПЛАТИ-НЕСЕМЕЕН С 3 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
СРЕДНО 875,4 ЕВРО/МЕСЕЧНО

644,70 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН БЕЗ СТАЖ
СРЕДНО 752,15 ЕВРО/МЕСЕЧНО

693,52 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН С 1 ТРИЛЕТИЕ СТАЖ
СРЕДНО 809,1 ЕВРО/МЕСЕЧНО

751,24 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН С 2 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
СРЕДНО 876,4 ЕВРО/МЕСЕЧНО

808,96 Х 14 ЗАПЛАТИ-СЕМЕЕН С 3 ТРИЛЕТИЯ СТАЖ
СРЕДНО 943,8 ЕВРО/МЕСЕЧНО
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930