Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2010 22:40 - Влакът на некадърниците
Автор: kpandjarova Категория: Политика   
Прочетен: 1964 Коментари: 5 Гласове:
4

Последна промяна: 14.12.2010 18:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

               ВЛАКЪТ  НА  НЕКАДЪРНИЦИТЕ

  През последните две десетилетия разбрахме доста неща. Едно от най-важните е, че няма политически партии, а организирани кръгове от хора с пари и политическо влияние. Че никой не прави нещо за доброто на народа, а само използва възможностите да се облагодетелства за сметка и от името на същия този народ. Стана ясно, че парите са по-важни от всичко на света. По-важни са от свободата, достойнството и дори от човешкия живот. И децата вече разбраха, че с много пари Темида е сляпа буквално, а филми се правят най-вече за престъпниците. Да си добър е обидно, защото е адекватно на констатацията, че си овца. Всеки иска да е вълк, а не да блее като част от стадото. И излезе, че няма никакво значение колко талантлив или умен си в крайна сметка. Защото в живота преуспяват не способните, а тия, които разполагат с пари или влияние. Или всъщност в държавата се реализира законът на джунглата. По-силният е винаги прав, а по-слабият бива изяден и преносно, и буквално понякога. Нормално е в една джунгла да няма морал и ценностна система. Така се случва в една фирма, началникът да е най-некадърен от всички служители. Те слушат скудоумните му заповеди, присмиват му се наум, но ги изпълняват. Защото ако открито му кажат, че е глупак и некадърник, ще останат без работа. А фирмата затъва и накрая фалира. И всички остават без работа, макар и по-късно. С държавата е същото. Ако една политическа групировка е поела управлението на страната, а няма нужният ресурс от управленски кадри, немиенуемо държавата  ще закъса. И проблемите ще се редят един след друг, докато всичко се срине. Особено когато от опозицията правят всичко възможно да дестабилизират икономиката, вътрешния мир и нормалния живот в страната.

  Какво всъщност се случва в момента? Няколко хамали са опънали въжета под един влак и се опитват да го вдигнат, за да го преместят от грешния на правилния коловоз. Пътниците за тоя влак стоят встрани, подсвиркват, дюдюкат и дават съвети, най-вече от такова естество, че да стане сеирът по-голям. Видно е, че най-якият хамалин опъва най-много. Обаче се вижда, че част от хамалите само се правят, че дърпат въжето. Просто защото не стават за хамали. Сега ако и пътниците се хванеха за въжетата, много бързо влакът би се озовал на правилния коловоз. Или ако толкова ги мързи да се погрижат за себе си, поне да натоварят всички некадърници и тия, които пречат на влака, и да тръгва той към девета глуха линия! Защото влаковете са създадени да пътуват и возят пътниците си, а не да стоят на едно място. Какъвто е влакът с емблема BG.

                                   Красимир  Бачков



Тагове:   некадърниците,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Сменете шрифта
14.12.2010 15:09
Сменете шрифта, много е неприятен за четене. Ползвайте вердана, той е най-добър за окото.
цитирай
2. анонимен - хамалин
14.12.2010 16:15
и кой според теб е най якия хамалин само не казвай че е Б.Борисов
цитирай
3. kpandjarova - Отговорът е в следващото изречение ...
14.12.2010 18:11
Отговорът е в следващото изречение според автора: "Сега ако и пътниците се хванеха за въжетата, много бързо влакът би се озовал на правилния коловоз. "
цитирай
4. kpandjarova - Извинения за шрифта. Веднага го ...
14.12.2010 18:11
Извинения за шрифта.Веднага го променям.
цитирай
5. анонимен - КРИСТАЛНО ТОЧНО.....
20.12.2010 21:38
ЕВАЛЛА ,ЗА ПРОЗРЕНИЕТО...!
ТИЯ ,ГДЕТО СВИРКАТ И ДЮДЮКАТ....СЕ МИСЛЯТ ЗА ХИТРЕЦИ...АМА ,НЕ ЗНАЯТ , ЧЕ И ЛИСИЦАТА Е ХИТРА---НО, НЕ Е УМНА!

АКО ,БЯХА ПО-УМНИ.....НЯМАШЕ , ДА СТОЯТ БЕДНИ И ГЛАДНИ!
АМА,...КАКВО ДА СЕ ПРАВИ---УМ-ЦАРУВА,УМ РОБУВА...УМ,ПАТКИ ПАСЕ !
/АКО ГИ ИМА...ПАТКИТЕ ,ДЕ.../
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031