Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2010 00:54 - Страхът
Автор: kpandjarova Категория: Лични дневници   
Прочетен: 682 Коментари: 0 Гласове:
2



Страхът Пак старите удобни максими:
„Разделяй и владей”;
„Дай на народа хляб и зрелища”.
След като Църквата започна да ни губи, като ни заплашва със строгия и наказващ Бог, който ще ни прати нас „грешниците” завинаги да горим в ада, на нейно място се настани Госпожа Телевизия!
И се настани във всеки дом, при всеки един от нас!
Тихо, на пръсти се промъкна в дома ни, в живота ни и пое контрола над него.
Направи го елегантно и „с ръкавици”.
Целта си остава същата, само похватите се промениха, станаха по-изтънчени, за да отговарят на изискванията на новото време.
Страх!
Старото добре познато и изпитано от силните на деня средство! Страх и объркване! Хаос и противопоставяне, противоречие и противоборство, противокакво ли не, важното е да е против!
Наука срещу религия, бедни срещу богати, мъж срещу жена, син срещу баща, бели срещу черни, нация срещу друга, примерите са безброй!
Важното е да е срещу!
НЕ на обединението, защото то е сила!
ДА на разделението, защото то обслужва интересите на жадните за пари и власт!
НЕ на взаимопомощта, защото тя предизвиква благодарност, а благодарността е обединение и сила!
ДА на насилието, защото то поражда СТРАХ и разделение! И отново същият омагьосан кръг!
Чудя се как сме се хванали на тази елементарна въдица? Като шарани...
Телевизорът си работи и ни залива денонощно с картини на насилие, грабежи, убийства, природни бедствия, бедност, болести, нищета, епидемии, неграмотност, висока смъртност, катастрофи и какво ли още не.
Страх, страх, страх... Посланието е ясно като бял ден:
„Спасявай се поединично, светът е пълен с опасности, светът е опасно място за живеене, изолирай се от „другите”, те не са като теб, ти си добър, а те са „лоши”, заключвай се, сложи си блиндирана врата, алармена система, пази се, бъди нащрек, страхувай се!”
Страх, страх, страх... Но ако случайно някой успее да се измъкне от тази нестихваща информационна помия, бъди спокоен, взети са мерки, помислено е и за това!
Той ще бъде впримчен в някоя телевизионна игра, шоу на живо или в някой сапунен сериал, доказващ колко големи късметлии са тези там, колко много на някои им върви в този живот, а други, такива като теб например, са родени „без късмет”, изоставени на произвола на съдбата, самотни, затънали в безизходност и проблеми!
Тук отново се включва играта на противопоставянето. И играта на асоциации – гледай го ония там, я виж себе си сега!
Няма значение какво гледаш, важното е да ти се помогне да стигнеш до извода: „Колко съм самотен, колко съм жалък и нещастен, колко съм малък!”
И най-вече до този: „Нищо не мога да направя, нищо не зависи от мен, аз съм никому ненужен, малък, жалък и самотен, изоставен и забравен от света и Бога!”
Извинявам се за дискомфорта, който ще ти причиня с това, което следва по-надолу, но преди да пуснем старото и да започнем градежа на новото, трябва да се освободим от него. А то става само чрез неговото осъзнаване. Няма друг начин! Затова се налага да продължа.
Целта на телевизията и всички останали средства за масово осведомяване е да ни внуши следните мисли и да ги превърне в наши модели на поведение по метода на повторението, натрапвайки тези си послания непрекъснато, всяка минута, ден след ден, година след година, докато напълно се слеем с тях: „Ти си малък, от теб не зависи нищо, прави каквото ти казваме ние, бъди като всички, бъди като „другите”, подчинявай се, за да не бъдеш наказан, ограбен, изнасилен, убит. Не виждаш ли какво става навън? Нали постоянно ти го показваме! Не мисли, а ни слушай!
Работи, бъди постоянно зает, купи си микровълнова фурна и яж полуфабрикати, пий безалкохолни напитки, но не чети какво съдържат, ние знаем по-добре какво е добро за теб: да си слаб, безволев, спящ, инертен, болен, първо ще работиш до пълно изтощение, докато се разболееш, а после ще дадеш всичките си спестявания за лекарствата, които ние ще ти предложим на най-изгодните за нас цени, за да си купиш здраве! Ние се грижим в живота ти всичко да бъде по план! По нашия план! Застраховай се! Това е много важно! Ние много печелим от застрахователните компании! Ние специално сме ги създали! Не се доверявай на никого! И най-важното, купувай! Гледай рекламите и купувай! Всичко, каквото ти падне, няма значение нито какво е, нито дали ти трябва! Даже не е важно дали го искаш! Просто купувай! Пуши цигари, пий алкохол, боцкай се – нали ти показваме във филмите как да го живееш този живот! Не е твоя работа да мислиш! Гледай списанията, гледай фотомоделите, ти за какъв се мислиш? Я се погледни, я се претегли, я си виж мерките, виж си носа, зъбите, бюста и всичко друго, което става за мерене... Не си ли виждаш хала? На какво се надяваш? Гледай „верния” начин, по който трябва да изглеждаш! Те са „правилният” модел! И само ако станеш като тях, евентуално имаш някакъв шанс на щастие!”
По времето на Рубенс ние жените трябваше да сме над 80 кила, а днес сме жени, само ако сме под 60!
„А ти, колко си? А мерките ти? 90-60-90 ли са? Тук всеки сантиметър е от значение! Да не говорим за ослепителните белоснежни блестящи усмивки на филмовите звезди! Какво значение има, че не са естествени и са платили цяло състояние за тях? Какво значение има, че не са станали по-щастливи от това? Важното е, че отговарят на стандарта и за награда ни ги показват на нас – стадото, „за пример”! Усъвършенстван модел на опитни зайчета! Какво значение има какво става зад кулисите и какъв процент от тях са алкохолици, наркомани, хомосексуални, болни, депресирани, стресирани и на крачка от самоубийство?! Нали сме им произвели антидепресанти, да гълтат и да си мълчат! Ние сме се погрижили за всичко! Нали ги направихме идоли, какво още искат? Не били щастливи? Това не е важно за идеята на Госпожа Всевластна Телевизия! Важното е да се подчиняваш и да си като „другите”! Никаква самоинициатива, никакви изключения от правилото! Да ги нямаме такива, иначе ще те покажем и теб там, но в друга светлина, „тогава ще видиш какво ще стане”.  Тук се включва старият ни добре познат модел от детството: „ще видиш какво ще стане като... ако... и когато...”
„Важното е да си в стадото. Не е важно, че който върви в стадото, гази лайна! Това е подробност, която не обслужва идеята за власт, пари и контрол и следователно не е наш проблем! Бъди като другите! Чети вестниците, гледай картинките в списанията, чети рекламите и купувай, купувай, КУПУВАЙ! И няма какво да му избираш толкова – купувай, каквото и да е! Не е твоя работа да мислиш! Ти само се подчинявай и изпълнявай! Тихо и с наведена глава, строявай се, бъди в купа, в стадото, като „другите”! Но най-важното е: РАБОТИ! Но не просто работи, а РАБОТИ! Превърни работата в смисъл на живота си! Издигни я в култ, направи работата си кумир! Ама било казано в светите книги:„Не си правете кумири”. Това не обслужва нашите интереси, следователно можем да го игнорираме! Работи! Само така ще прогресираш! Няма друг начин да успееш, да си спечелиш имидж, престиж, да те оценят, да се сдобиеш с пари, вещи, власт и т.н. Че кой свестен човек ще свърже живота си с тебе, ако не си успял, богат, на върха, на ниво... Бори се, другите са потенциални врагове, трябва да успееш на всяка цена! „Целта оправдава средствата!” - друг един познат девиз на отмиращото старо време! Нямат значение нито жертвите, нито саможертвата, нито цената, която си платил в името на успеха. Нямат значение и труповете след теб! Ти просто успявай и РАБОТИ!
Да не си помислиш, че става дума за някакъв си 8-часов работен ден? Ти добре ли си? Това го могат всички и даже го правят, но да си видял някой да е прокопсал? Прави кариера! Живей с работата си, слей се с нея, мисли само за нея, освен във времето, когато пазаруваш, гледаш телевизия или обслужваш нашите интереси! Само така ще се сдобиеш с престиж! И после само така ще си намериш „свестен” партньор в живота! Само така после децата ти ще се гордеят с теб и няма да се срамуват от роднинството ви! Прави кариера, лази, пълзи, подмазвай се, предавай, подлагай се, превивай гръб, не изразявай мнение, съгласявай се с по-силния, обслужвай „шефа” – няма значение как го постигаш, нали вече ти се обясни, че „целта оправдава средствата”! Та тук се води борба за оцеляване! За НАШЕТО оцеляване! „Другите” не са просто хора като теб, „те” са врага, нали ти се обясни? Не разбираш ли от дума? Тук всичко е за продан! „Което не се купува с пари, се купува с много пари!” Толкова стара максима, колко ли пъти си я чул в живота си, хайде действай по нея, „всички” правят така, недей да изпитваш чувство на вина, ти си прав, ти трябва да оцелееш, да докажеш себе си, да натрупаш повече и да направиш кариера! Нужен ти е имидж, за да се самоуважаваш! Иначе си губещ, а губещите никой не ги иска! И т.н до безкрай!” И така, няма значение какво четеш, нито какво гледаш, важното е да схванеш идеята, че постоянно трябва нещо да правиш или НЕЩО ДА ГЛЕДАШ и това нещо да бъде извън тебе! Важното е вниманието ти да бъде отвлечено НАВЪН! В никакъв случай не се съсредоточавай върху въпроса: „Къде е смисълът?” Не, не това, само това не! Ще ти бъде казано къде е смисълът, как не разбираш: във властта, парите и контрола! Как по друг начин искаш да ти бъде казано, за да разбереш, че не е нужно ти да мислиш за тези неща! Мисленето не е твоя работа! Мисленето е много опасно за нас, затова ти внушаваме, че е „загуба на време”! А времето е пари, а пък парите са най-важното – откога ти го внушаваме! Направи ги своя цел!
Ние сме се погрижили и за това – хем да нямаш време за мислене, хем вече и да не го можеш! Та ти не можеш да съсредоточиш мисълта си върху едно нещо повече от 30 секунди! Дори и маймуната може повече! Освен това сме се постарали да използваш само 2-3% от капацитета си и само две нишки от 12-те спирали на твоето ДНК! Ние да не сме заспали като теб?! Ние не спираме, за нас няма почивка! Да не мислиш, че ни е лесно да те държим в полусънно състояние? Знаеш ли колко ни струва това? Е, вярно е, че парите ни идват от данъците, които ги плащат такива овце като теб, но вместо да си ги харчим за кефа си, ни се налага да ги инвестираме обратно в нови технологии за приспиване на вниманието ти! Престани да ни мъчиш с това свое желание за събуждане! Не можеш ли да оцениш по достойнство нашите усилия?! Да не говорим за елементарна благодарност!
Хайде стига толкова приказки, заспивай отново! Ние мислим, ти изпълняваш! На нас ни харесва, това ни е удобно, и желаем да ни обслужваш интереса, защото на нас са ни нужни повече пари, повече власт и пълен контрол! И лесно няма да се дадем! Гледай телевизия, вместо да четеш книги! Чети вестници и следи „новините”(които е по-правилно да се наричат „старини”), вместо да оставаш в тишина и покой, насаме с мислите си, че ще вземеш да установиш кой си ти, КОЙ ВСЪЩНОСТ СИ ТИ и целият ни този добре обмислен и толкова скъпо струващ план ще рухне! Ние не можем да ти го позволим, защото (за сетен път ти повтаряме) това противоречи на нашите интереси! Ние обслужваме нашето вечно искащо, ненаситно, гладно и жадно за още и още ЕГО! Прави същото и ти, бъди като нас! Стреми се към върха и ако не се сдобиеш с инфаркт, инсулт или нещо друго смъртоносно, може и да успееш! Шансът да успееш е много по-малък от 1 процент, но това не е причина да се отчайваш и обезкуражаваш, ти не спирай и не се отказвай, стреми се към върха, пък ако го стигнеш, може и да успееш да видиш безсмислието на всичко!”
Мисля да спра до тук, за да не се потапяме повече в тази добре позната на всеки от нас нискоенергийна помия, за да не разпиляваме Божествената енергия, която тече през нас сега и за да не изместим акцента. Но преди да продължа нататък, искам да споделя с теб пълната си и абсолютна увереност, че зад всяка „лоша” постъпка, за която чуваме, стоят поне десет добри, които са специално премълчани, защото не обслужват интересите на управляващите! За тях официално никой не говори, но ние с теб и всички останали хора знаем за силата на доброто, знаем, че то винаги е побеждавало и ще продължава да го прави по силата на своята природа: Доброто е с по-висока вибрация, трепти на по-висока честота, то е Светлина, то е в хармония с Първоизточника, защото самият Той е Добро! Затова, когато внесем свещ в тъмна стая, промяната настъпва в стаята, а не в свещта!!! Доброто е в хармония с Твореца, Който е безсмъртен и няма начало и край, то е Неговата същност, следователно и то ще пребъде във всички времена!
Красотата и доброто ще спасят света!
И така, връщам се отново на въпроса: „Какъв е смисълът?”
„Един рибар седял на брега на една река и ловял риба. Минал друг покрай него и го попитал защо не си купи мрежа, а лови с въдица. Рибарят попитал: Какъв е смисълът? Другият му отговорил, че ще налови повече риба, ще я продаде и може да си купи и втора мрежа! Рибарят отново попитал: Какъв е смисълът? Другият му отговорил, че като продаде рибата и от двете мрежи, може да купи трета и т.н., докато си купи лодка, с лодката да налови много повече риба и с парите да си купи втора лодка и така, докато събере достатъчно и си купи кораб! С кораба пък ще налови толкова много риба, че ще си купи втори кораб и тогава един ден няма да има изобщо нужда да работи и ще си седи на брега на реката и ще си лови риба с въдицата за удоволствие. Тогава рибарят му отговорил: Ами аз сега какво правя?
Има кратък и дълъг път, всеки сам решава по кой да тръгне!    http://attraction.do.am/forum/45-120-1



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930