Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2011 01:57 - НИЕ и ТЕ- Как да направим професията чистач престижна
Автор: kpandjarova Категория: Политика   
Прочетен: 1763 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 08.03.2011 02:03


Как да направим професията чистач престижна

Дълги години нашите правителства се подиграваха с нас.Пратиха ни в чужбина да служим на държавата и да пълним хазната. Дори цинизмът им няма граници - открито признават,че години наред НИЕ ,емигрантите поддържаме икономиката на България. "Срамна работа няма" - накараха ни да повярваме в това твърдение и да се гордеем с новата си професия - чистач. Няма лошо в това - като искат - нека бъде - нали толкова години ни учиха да бъдем послушни и покорни. Нека приемем новата си професия и дори я направим престижна. Да изчистим България, тя има крайно голяма нужда от основно почистване. Знаете как, нали? Е, какво задавам глупави въпроси. Иска ли питане - в чужбина не дават пари  "за бог да прости", а за добре свършена работа. Следователно ТЕ ще си имат работа с чистачи професионалисти...
..
НИЕ и ТЕ
.
Кои сме НИЕ?
Народът,  т.е. "балъците"/за ТЯХ/, скитащи се от държава на държава за да изкарват някакви пари , с които да си платят кредити, такси за учебните заведения , в които учат децата им, или да купят скъпи лекарства на болните си родители. "Глупаците", които затягат коланите и избират - или да платят задълженията си, или да ядат. Не може и двете, забранено за вас. Изберете - или сметките,или манджата. Разпъват ни на кръст 20 години. Нека им докажем, че няма да ни пречупят, дори и в казана в ада ни натъпкаха и дявола час по час ни удря с лопата в главите , щом ги надигнем от катрана и крещи: "Долу,там ви е мястото", но ние няма да се предадем, не ни е там мястото. Бог ни създаде еднакви. Нека се придържаме към Божията воля!

Кои са ТЕ?
Те са "елита" - политически и икономически. Самоназвали са се Богове и може би мислят, че са безсмъртни, затова лапат с големите лъжици да си напълнят ненаситните търбуси, без да ги е грижа, че може в един момент да се пукнат. Тарикатите, които не се задоволяват с няколко нули след единиците при изчисляване на месечния им доход, а непрекъснато си присвояват заслуги и нули след единиците, за да станат много нулите.ТЕ не мислят за сметки и манджи , а за черен хайвер и френски вина. През лятото ходят на Канарските острови не да бачкат, а да почиват и киснат дебелите си задници и тлъсти шкембета в джакузи. Не мислят как ще си купят карти за градския транспорт, а мислят какъв модел коли да си купят. НИЕ купуваме мебели и хладилници на лизинг, а ТЕ - яхти в брой. НИЕ бачкаме, а ТЕ координират, НИЕ пищим, а ТЕ изчисляват статистически в проценти нашата издържливост на болката и унижението.

НИЕ и ТЕ - две напълно противоположни категории, но по стечение на обстоятелствата заедно, не, че го искаме. Естественно, ще възникнат големи сблъсъци и противоречия кои са боклуците и кои чистачите.
Според ТЯХ, ненужен отпадък за общественото развитие са старците, има ли значение, че дълги години са се трудили честно и почтено,щом вече не са дойни крави и не стават за впрегатни животни. Ето, според ТЯХ правилно са постъпили като са изпокрали пенсионните фондове, поне според ТЯХ парите са вложени по- рентабилно, без това парите, с които се предполага, че старците трябва да се хранят, да купуват лекарства и плащат сметките си не стигат дори само за едно от тези неща, а и да не се забравя, че те вече имат слаба рентабилност като роби и никакъв коефициент на полезност, следователно, според ТЯХ трябва да си ходят от този свят, за какво са им пенсии. Инвалидите, диабетиците, раково болните - та те са обречени/според ТЯХ/, защо да хабят парите, как така ще си позволят такова разточителство. ТЕ дори се страхуват от неродените дечица и правят всичко възможно да не се раждат деца, защото се страхуват от бъдещето, защото то може да изплува от мрака и да иска да види слънцето. За ТЯХ е по-добре да бъде мрак и НИЕ, натикани в ъгъла, за винаги, до гроб. За ТЯХ е по-добре желаещите да раждат да стават все по-малко, затова поставят младите бъдещи майки в капана на мизерия и безпереспективност и не рядко, смазани от отчаяние и унижение те се принуждават да абортират, за да не създават нови нещастници.
За ТЯХ вредни и опасни са младите и умни хора, защото умно чело не стои на наведена глава, затова най-изгодно е от рано още да смажат самочувствието на такива хора, че да си нямат проблеми за в бъдеще. И го правят - колко от младите,у мни и образовани остават в България? Скитат се по света и припечелвайки живота си, така и не разбират как бързо той си отива и един ден грохнали и изморени - къде да отидат - пак в ограбената си Родина, при мъчителите си.
ТЕ се боят като дявола от тамяна и от свободното слово, защото истината жигосва и унищожава злото, но словото е дадено от Бога и терзае нечистата съвест. ТЕ се страхуват, затова се опитват да превърнат медиите в техни лакеи, но не всички ще преклонят глави, защото ако млъкнат всички, дори и скалите ще се пръснат от унижение и възмущение. ТЕ искат да ги уважаваме, а могат ли да ни отговорят с какво заслужиха уважение - със скромният живот, който водят ли за да служат на народа? Нали се заклеха, че ще служат! Или намалиха заплатите си заради кризата? Или ходят с обществения транспорт, за да спестят народни пари за лимузини? С морал? С мозък? Знаете ли какво искат ТЕ? Едно подобие на човешко същество - послушно, сръчно, работливо, мълчаливо, импотентно, малоумно-само тогава ще бъдат доволни и щастливи..
НИЕ - какво трябва да почистим в нас?Първо- крайно наложително , преди да започне голямото чистене- душите ни . Те са станали един контейнер, препълнен със страх, насаждан с години - от дадени обещания и неизпълнени впоследствие, злоба и завист, насадени от съмнения, предизвикателства и компромиси.
Подгответе се за голямото почистване, направете принудително приетата от вас професия чистач в престижна професия.

Автор: Антоанета Василева
              Атина,8 март 2011




Гласувай:
3



1. danielavdala - Кои са "ние" и кои са "те"?
11.03.2011 00:02
Малко е относително да се самоопредели човек. Но това разделение не е ново за света. Винаги го е имало, но просто не сме свикнали още с него. Въпросът е... как да се борим с несправедливостта и социалното неравенство...
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930