Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2011 16:46 - Обръщение към по-възрастните
Автор: kpandjarova Категория: Политика   
Прочетен: 1611 Коментари: 1 Гласове:
4



                                                  Родители,
Децата ви излизат за трети пореден път на улицата, за да защитят гражданските си права и интереси! Знаем, че времето прекарано в мизерия, превърна отчаянието ви в примирение. Знаем, че с годините всяка форма на борба се превърна в безразличие за вас. Знаем изразите: „Няма смисъл!“, „Какво ще постигнете!?“, „Ние нашите протести си ги изпротестирахме.“, „Наивници!“, „Това е работа на младите.“.

И да допуснем, че сте прави. Да допуснем, че няма смисъл и нищо няма да постигнем, да допуснем че сме млади и наивни. Да допуснем, че нашата куза не е ваша кауза. Но не искаме да допуснем, че собствените ви деца, не са вече ваша кауза.

Просто ни подкрепете!

За пръв път, от преди освобождението насам, протестът ни не е ръководен от политичаска партия или организация, а от изострено чувство за несправедливост! От нуждата да се чувстваме значими! И от увереноста, че ние сме тези, които трябва да вземат управлението на съдбите си в свои ръце. Целта ни се различава от целите на вашите протести. Тя не е да бутаме и сменяме правителства. Нито да дестабилизираме страната. Единствената ни цел е да накараме избраните в парламента да си свършат работата. Просто е: Даваме им задача, а те я изпълняват. А днес искаме по-ниски цени на горивата. Утре ще искаме и още… защото ако не искаме – няма да получим!

Ние, гражданите на Република България, направихме първа крачка към Гражданско Общество, ние не сме ваши врагове! Работата на Гражданското Общество е да бъде работодател и коректив на назначените ( избрани ) от него депутати, министри, президент, кметове, МВР и всякакъв вид други структури в полза на обикновения човек … Работното му място е улицата. Това е демокрация в действие! Вече два пъти доказахме, че сме достойни и зрели българи. Ние сме един народ и едно семейство! Вие сте нашите родители, ние вашите деца и ни липсвате… да сте до нас сега, когато излизаме за трети път!

От инициативната група за провеждане на протест срещу високите цени на горивата!!!


P.S.Родители на нашите вече големи деца,майки и бащи на младото поколение.Не спете,събудете се.Да бъдем  поне веднъж в живота си  до децата ни.Да дадем  личен пример като родители.Да се поинтересуваме  какви са мечтите на младите.Ако с мълчанието си помогнахме те да бъдат ограбени ,сега е моментът да се поправим. Дори и насила, дори и да не сме сигурни ,че го искаме,НАШЕТО МЯСТО Е ДО ДЕЦАТА НИ! ТЕЗИ ДЕЦА СА НАШЕТО УТРЕ.Те не искат много от нас,те искат да се окажат рамо до рамо със своите майки и бащи.Толкова ли много искат децата ни от нас?Да станем и да ги подкрепим!!!Аз лично вярвам,че това е всичко,което имаме на този свят!!! Да не бъдем дребни душици и децата ни утре да се срамуват от нас.Вярвайте,ако не го наравим ,един ден историята и живота ще ни го припомнят!!!

Моля ви,приятели, направете достъпни тези послания до родителите.Всички,които имат деца.
 





Гласувай:
4



1. danielavdala - Остро гражданско и патриотично съзнание!
31.03.2011 21:40
Борбата за социална правда и желанието за помощ на бедните и намиращите се в тежко положение граждани на страната и света е високо хуманно дело. Въпросът е, как точно да се бори даден човек. Трябва да има някаква конкретна цел и предложение по даден политически и социален въпрос. Трябва схвсем точно и ясно да се обоснове това, което се пропагандира и да се посочи пътя на тази дейност. Относно цените на горивата: Това е и световен проблем, свързан със световната икономическа криза и политическите събития зад граница.
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930