Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2011 22:54 - Красимир Бачков- Походът на мравките
Автор: kpandjarova Категория: Политика   
Прочетен: 2996 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ПОХОДЪТ  НА  МРАВКИТЕ

 

 

                    Здравей българино!

   Аз съм обикновен гражданин на държавата и се обръщам точно към теб – другия обикновен българин, който е недоволен от досегашното управление на политиците до момента. Имам конкретно предложение към теб. Заради страшната безработица, унизително ниските заплати и пенсии, гаврите от страна на енергодоставчиците, мобилните оператори, спекулантите, безотговорните политици и явните престъпници, да проведем МИРЕН ПОХОД  от гр.Варна до гр.София, през лятото на 2011 г. Да го направим в рамките на две – три седмици, като началото е през последната седмица на юли, а края – към средата на август, пред парламента и президентството. Всичко да е с нужните разрешения, законно и мирно. Не е задължително всеки участник да присъства от началото до края, а да се включи за известно време, в зависимост от собствените си възможности. Предложението ми е заради всеки обикновен човек, срещал несправедливост и неприятни парадокси в живота си, примирявал се махвайки отчаяно с ръка:” -Какво всъщност зависи от мен, малкия човек?” Именно затова е „Походът на мравките”. Кой знае, ако мравките са достатъчно много, може да се промени и статуквото от последните двадесет години, страха, анархията и беззаконието! Защо да вярваме на лъжите на политиците и преди тези избори? По време на похода може заедно да стигнем до правилно решение, което да зависи единствено и само от нас!

  ИСКАМ ИЗРИЧНО ДА ПОДЧЕРТАЯ: Обръщението ми е лично, необвързано с никоя политическа партия, без манипулации, скрити  или користни цели!

  По време на похода всеки да си носи нужните провизии, медикаменти, дрехи и оборудване /раница, палатка, китара/, както и много ДОБРО НАСТРОЕНИЕ! Независимо от отчаянието в основата на протеста си, да покажем на политиците и самите себе си, че не сме „лош  материал” и можем да променим нещо в държавата към по-добро. Нека похода бъде първата романтична проява от двадесет години насам, шанс за надежда на всички свестни българи, цигани, турци, арменци и други граждани на държавата! Нека поне веднъж бъдем заедно!

  Ако има съпричастни бизнесмени или организации, които желаят да спонсорират похода / постоянно присъствие на линейка, медикаменти за първа помощ, безалкохолни или оборудване/ по-късно ще обявим база и банкова сметка. Всеки споделящ „Походът на мравките” може да се запише тук, независимо разстоянието което ще мине по пътя. Всеки който няма да може да участва, но подкрепя идеята, също да се запише като „духовен  участник”!

    Предполагам, че дълго лъганият българин ще погледне скептично на предложението ми с мисълта, че както става в подобни случаи, няма да се съберат достатъчно хора. Кой знае, понякога и през лятото, дори в България, може да се случи чудо!

  По това време депутатите и министрите ще са в отпуск. По един или друг начин те ще разберат за похода. Ако има дори двама политици, които имат отношение към проблемите на хората от народа, да ни чакат там! Всичко е на добра воля, без заплащане и всякакви дивиденти.

   Аз предлагам да заделим няколко дни от отпуска си, за да споделим както лошото, което сме получили, така и доброто, което просто ни чака по пътя от Варна към София!

 

                С уважение: Красимир  Бачков





Гласувай:
8



1. danielavdala - Поздрави на Корнелия за поместения материал!
14.03.2011 02:18
Такъв поход, без формулирани конкретни политически цели, социално-икономически причини и морални подбуди, ще представлява лятна мравешка екскурзия, приличаща на купон. Прочетете "Утопия" на Томас Мор. Подбудите са все пак хуманни, така че ... карт- бланш. Защо пък не...
цитирай
2. naidobriq - Поздрав и от мен за поднесения материал..
14.03.2011 10:01
Успешна седмица ти желая..
цитирай
3. vesvas4 - vesvas4 - ЗАДГРАНИЧЕН РЕВОЛЮЦИОНЕН ЩАБ"СВЯТА И ЧИСТА БЪЛГАРИЯ"
14.03.2011 10:24
По времето на социализма бях действащ офицер от Българската армия. Министър на отбраната беше Джуров. Той много обичаше походите и БА ежемесечно провеждаше походи по 50 километра за ден. Освен тези походи провеждахме и т.нар. "марш на скок" - 16 км с пълно бойно снаряжение. Това бе друг вид поход съчетаваш "свински тръс" /бързо ходене/ и възстановяващо темпо на ходене. Това информативно. Все пак между нас си правехме шегички от рода: Добре, че бай Добри не беше боксьор, че всички щяхме да ходим със счупени носове.
Относно призива. Днес не е необходим такъв изтощителен преход. Народът е достатъчно уморен за да му се предлага преумора. Някога имаше разпространение на един филм: "Уморените коне ги убиват". Нека не се самоубиваме!
Днес е необходимо Контранастъпление срещу Партократичния модел на управление /апропо Корпокрация, Клептокрация, Мафиокрация/. Как? Няма да коментирам.Който се интерисува да посети нашия блог: vesvas4
цитирай
4. анонимен - красимир бачков
30.10.2012 11:13
косьо 8 б господин бачков болен съм
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930